TARİHÇEMİZ

08.03.2013 2345

Okulumuzun Tarihçesi        

Yıllar önce Yörüklerin yerleşim alanı olan bu mahalle ismini, Ali adlı çok sevilen bir yörüğün koyunlarıyla beraber buraya gelip yerleşmesinden almıştır. Yörük Ali’ nin birçok koyunuyla gelip yerleştiği bu yer zamanla yerleşim yeri olarak benimsenmiş ve daha geniş bir alana yayılmıştır. Zamanla bu Yörük, Koyunlu Ali, adıyla anılmaya başlamış ve bulunduğu yer ise Koyunaliler adını almıştır.

Emin ARSLAN adlı bir hayırseverin 1946 da okul yapılmak şartıyla devlete, arazisini bağışlamasıyla, bu araziye, bir okul inşa edilmiştir. 1992 de temeli atılan okul, 1996’ da eğitim-öğretime hazır hale gelmiş olup,   Koyunaliler İlkokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Proje aşamasında 3 katlı olarak yapılması planlanan okulumuzun çürük raporu verilmesiyle 2 kat yapılmış eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Okul, 87 öğrencisi ile birlikte 1996-1997 eğitim–öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır. Okul binası başlangıçta iki katlı, sekiz derslikli bir yapıya sahiptir.

1998-1999 eğitim-öğretim yılında yalnızca ilk beş sınıfa ders verilirken; 1999-2000 öğretim yılında 6.sınıf açılır, okula müstakil müdürlük ve müdür yardımcısı kadrosu verilir. 2000-2001 öğretim yılında ise 7.sınıf ile Ahmet Özdemir adlı velinin katkılarıyla anasınıfı hazırlanıp, anasınıfı öğretmen kadrosu alınır.

     Okulda idare olarak hizmet veren müdürler sırasıyla Hasan Hüseyin HANÇAR, Gürkan VURAL, Cemal ŞAHİN ve halen Görevde olan Ramazan ÇİL’dir.

 Dereköy(Şahinler)’ de okumakta olan 1-8. sınıf öğrencileri 1998’den 2000’e kadar Pınarkent Koyunaliler İÖO’ na taşımalı eğitim planı gereğince taşınmış olup; 2000-2001 eğitim-öğretim yılında 1-2-3.sınıflar birleştirilerek Şahinler İÖO ‘nda kalmış, diğer sınıflar taşınmaya devam edilmiştir.

        2005 yılında, yeni okul binasının önünde bulunan eski bina yıkılmış, yerine spor karşılaşmaları, bayram törenlerinde vb. törenlerde köyün ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla Pınarkent Belediyesi tarafından geniş bir spor sahası yaptırılmıştır.

 Zamanla dersliklerin yetersiz gelmesi sebebiyle 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başında okul bahçesinde, okul binasının hemen yanındaki boş alana prefabrik ek bina yapılıp okulun derslik,işlik, kütüphane ve yemekhane ihtiyacı giderilmeye çalışılmıştır. 

          2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 eğitim sisteminin gelmesiyle birlikte okul sadece ortaokul bazında hizmet vermeye başlamıştır. Pınarkent Koyunaliler Ortaokulu adını almıştır. 1-2-3-4. sınıf öğrencileri okulumuzdan Pınarkent İlkokulu ‘nda, eğitim – öğretimlerine devam etmişlerdir.

           2017 yılında da okulumuzun ismi Pınarkent Ortaokulu olmuş, eğitim öğretim vermeye bütün heyecanıyla devam etmektedir.

 

         Okulumuzda, zaman içerisinde sosyal, kültürel ve sportif sahada başarılar elde edilmiş olup, ilim ve fenni rehber edinmiş, daha üst düzeyde başarıları yakalayacak çok değerli idareci ve öğretmen kadrosu mevcuttur.